De Kwakel actief
De Kwakel: daar is altijd wat te beleven!



Zondag 16 oktober: de Kwakelse Dijkentocht 2022

Zondag 16 oktober 2022 is voor de vierde keer in successie de Dijkentocht georganiseerd. En het was prachtig weer! Vele wandelaars hebben genoten van 1 van de vier afstanden: 8.5, 13, 17 en de langste 20 km. De tocht voer weer voor een groot deel over de dijken van De Kwakel: deels verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. Er was weer een tocht uitgezet met verrassende doorsteken en wonderlijke plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Bij het start en eindpunt Poldersport was het erg gezellig en ook in de Theetuin Bamboelabyrint Nirwana, was het heerlijk toeven voor een verdiende pauze met wat lekkers.

Kijk voor een mooie fotoreportage op 2wild.nl

Tot volgend jaar zondag 15 oktober 2023!


2021: Dijkenlopers door weergoden verwend 

 

Zondag 10 oktober 2021 vond de derde editie van de Dijkentocht plaats. De omstreeks 450 deelnemers beleefden een superdag: na een winderige en regenachtige week was het zondag windstil, zonnig en 16 gr C . Ook het wederom verrassende parcours droeg eraan bij  dat de wandelaars stuk voor stuk enthousiast en bijzonder goed gemutst waren.  Zelfs dat het bij pauzeplek Het Nirwana door de enorme opkomst soms wat langer duurde om een hemels aardbeien-roomtaartje te bemachtigen mocht de pret niet drukken: een plek in het zonnetje in de prachtige theetuin was al een traktatie op zich. Enkele kilometers verderop bij de finish bij Poldersport was het een gezellige boel op het terras en werd er volop verder genoten.

De twee langste afstanden, de 12 en de 20 km, kregen een verrassend stuk door de Uithoornse Polder voor de schoenen. Vanaf Halfwege op de Drechtdijk ging het over particulier terrein langs de Molenvaart. Daar moest ook nog een hilarische passage over een zijsloot gemaakt worden, om vervolgens vlak voor de voormalige vuilstort bij de Amstel uit te komen. Ook de hele speciale doorsteek vlak voor de finish was magisch: vanaf de Vuurlijn over het (particuliere) terrein van VBC Verde. Daar liep men langs het laatste stukje moerasbos van de gemeente om vervolgens via de tuin en de schuur(!) van de familie Kanters op de Boterdijk aan te belanden.

De Derde Dijkentocht zat erop, veelal weer over particulier terrein  dat  alleen voor deze gelegenheid was opengesteld. We hebben nu al weer zin in de volgende editie!

Organisator Ruud Pouw: ruud@bamboelabyrint.nl


 
E-mailen
Info