De Kwakel actief
De Kwakel: daar is altijd wat te beleven!

Dijkenlopers door weergoden verwend 

 

Zondag 10 oktober 2021 vond de derde editie van de Dijkentocht plaats. De omstreeks 450 deelnemers beleefden een superdag: na een winderige en regenachtige week was het zondag windstil, zonnig en 16 gr C . Ook het wederom verrassende parcours droeg eraan bij  dat de wandelaars stuk voor stuk enthousiast en bijzonder goed gemutst waren.  Zelfs dat het bij pauzeplek Het Nirwana door de enorme opkomst soms wat langer duurde om een hemels aardbeien-roomtaartje te bemachtigen mocht de pret niet drukken: een plek in het zonnetje in de prachtige theetuin was al een traktatie op zich. Enkele kilometers verderop bij de finish bij Poldersport was het een gezellige boel op het terras en werd er volop verder genoten.

De twee langste afstanden, de 12 en de 20 km, kregen een verrassend stuk door de Uithoornse Polder voor de schoenen. Vanaf Halfwege op de Drechtdijk ging het over particulier terrein langs de Molenvaart. Daar moest ook nog een hilarische passage over een zijsloot gemaakt worden, om vervolgens vlak voor de voormalige vuilstort bij de Amstel uit te komen. Ook de hele speciale doorsteek vlak voor de finish was magisch: vanaf de Vuurlijn over het (particuliere) terrein van VBC Verde. Daar liep men langs het laatste stukje moerasbos van de gemeente om vervolgens via de tuin en de schuur(!) van de familie Kanters op de Boterdijk aan te belanden.

De Derde Dijkentocht zat erop, veelal weer over particulier terrein  dat  alleen voor deze gelegenheid was opengesteld. We hebben nu al weer zin in de volgende editie!

Organisator Ruud Pouw: ruud@bamboelabyrint.nl


 
E-mailen
Info