De Kwakel actief
De Kwakel: daar is altijd wat te beleven!

Fietstocht door kwekersgebied De Kwakel onder heerlijke omstandigheden.

De organisatie werd overdonderd door de massale deelname aan de fietstocht langs telers en kwekerijen in de omgeving De Kwakel. Ruim 500 fietsers meldden zich op de prachtige zaterdag 21 augustus, waar gerekend was op maximaal de helft. ‘Vanaf 10:00 uur liep het direct storm,’ aldus de eigenaar van het Bamboelabyrint dat een van de startlocaties was. ‘In recordtijd waren we door de routebeschrijvingen en goodybags heen en moesten snel gaan bijprinten.’

De fietstocht was georganiseerd door LTO De Kwakel-Aalsmeer in het kader van de landelijke LTO zomeractie ‘Boeren en Tuinders Pakken Uit’ en voerde langs en soms door een heel aantal kwekerijen. De deelnemende bedrijven waren herkenbaar aan de corso-achtig versierde voertuigen, ieder met een eigen thema. De voertuigen waren versierd met de producten van de kweker/teler. Een aantal bedrijven had de deuren voor de deelnemers open gezet om zo te laten zien dat werken in de  tuinbouw anno 2021 niet meer is, waar het vijftig jaar geleden om bekend stond: op de knietjes in de aarde wroeten. Hi-tech en robotisering heeft in de tuinbouw al lang zijn intrede gedaan.

In het Kwakelse Bamboelabyrint Nirwana moest gespeurd worden naar een letter voor de puzzel, wat een ingewikkelde opgave was! Tevens was er een fototentoonstelling over historisch De Kwakel. Veel indruk op de deelnemers maakte de imposante kas en torenhoge planten van de deelnemende paprikakweker: 'Je ziet natuurlijk weleens kassen als je er langs rijdt, maar dat het zulke geavanceerde bouwwerken zijn wist ik niet’, aldus een van de fietsers. ’Nu snap ik waarom zo’n plantje zoveel geld moet kosten!’

 De fietstocht voerde ook nog eens langs het mooiste stukje natuurgebied dat deze omgeving rijk is, het Jaagpad tussen de Kalslagerweg en Vrouwenakker, het fietspad tussen de Amstel en De Banken. De tocht maakte al met al veel indruk op de deelnemers.  ‘We werden overal zo gastvrij ontvangen,’ aldus een stralende dame uit Amstelveen,’ en we kregen nog een leuk plantje van de kweker mee ook!’ Door de ruimhartige bijdrage van het Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel kregen de deelnemers naast de goodybag onderweg, de presentjes bij de kwekers, ook nog een gratis ijsje bij de ijscokar van Youssouf en een versnapering bij De Gasterij, een splinternieuwe horecalocatie in De Kwakel. Al met al was de actie, gesteund door het lekkere weer, een indrukwekkend staaltje pr voor de tuinbouw. Dit smaakt naar meer!

Foto impressie:Deze dag is mede mogelijk gemaakt door: Ondernemersfonds Uithoorn De Kwakel – Voor ondernemers, door ondernemers en LTO Nederland en alle deelnemende bedrijven.


 
E-mailen
Info